Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Een stralend gezicht met een natuurlijke verzorging


Anneke Thuy
26 oktober
4 min.

Hallo allemaal,

We willen er allemaal jong en fris blijven uitzien, maar dat is niet evident uiteraard. Zeker niet tijdens de opkomende herfst- en winterperiode. Koude, nattigheid, gure wind,… het doet er geen deugd aan.

Als je een doorsnee website doorneemt op vlak van gezichtsverzorging, kom je al snel aan een dagelijkse routine van 5 à 6 producten. Ik laat nog in het midden of je er echt ook dubbel zoveel voordeel mee doet, maar het is vooral tijdsrovend (en die tijd heb of neem ik vaak ’s morgens niet) en duur. Dus ging ik op zoek naar een ingekorte routine die me wel lag.

Het fijne aan de producten van You Madu is het feit dat je je routine kan afstemmen op jouw huidtype: vet, combinatie, normaal, rijpere huid,… Zo krijgt je huid steeds de aangepaste verzorging die het nodig heeft. Mijn gezicht droogt helaas ook snel uit en ik heb vaak last van irritaties, dus kan ik best wat ondersteuning en hydratatie gebruiken. Ik neem me voor om mijn routine zowel ’s morgens als ’s avonds toe te passen…

Ik start met een cleanser crème met komkommerextract voor de gevoelige huid. Het verwijdert in eerste instantie dode huidcellen en onzuiverheden en vormt dus de perfecte basis. Het glazen potje met deksel is handig en compact. De crème heeft niet echt een geur, maar is smeuïg, wrijft heel gemakkelijk open en voelt fris aan. Ik verwijder met een vochtig washandje en dep mijn gezicht droog.

Klaar voor fase 2: de hydraterende crème met honing en fruitextracten voor de droge en gevoelige huid. Wederom een glazen potje met deksel waar je gemakkelijk het product kan uithalen en mooi afsluiten. De crème heeft geen specifieke geur, maar ik ruik er precies wel de banaan in 😊. Het heeft dezelfde consistentie als de cleanser en smeert dus heel soepel. Ik masseer vervolgens zachtjes in en laat het even intrekken.

’s Avonds voeg ik er nog een stapje bij na de cleanser door een gezichts- en oogserum te gebruiken op basis van vitamine C en aloë vera. Met het pipetje is het eenvoudig om een paar druppels (meer heb je niet nodig) aan te brengen en in te wrijven. Het minimaliseert tekenen van veroudering, maakt de huid weer helder (doet je dus jonger ogen) en geeft op vlak van hydratatie nog een zetje bij. Tip: neem ook je hals even mee 😉

1 à 2 keer per week gebruik ik ’s morgens na het cleansen een lichte gezichtscrub. Je hebt helemaal niet veel nodig, maar het geeft mijn huid een kleine boost van frisheid en zorgt voor een extra zacht velletje. Gewoon even inmasseren en verwijderen met lauw water. Geen grote werken dus 😊

Gezien deze routine echt niet veel tijd in beslag neemt, lukt het me aardig om vol te houden. Het feit dat ik al snel resultaat heb natuurlijk ook 😊. Mijn huid is gekalmeerd en heeft veel minder last van onzuiverheden. Ze voelt sterker en gevoed aan en ik merk dat ik een minder vermoeide indruk nalaat.

Mooi meegenomen: je kan de potjes na gebruik, weer hergebruiken voor opslag van kleine spulletjes, oorbellen, knopen,…

Tot de volgende keer, 

Anneke

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630