Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Laat je inspireren


Hallo allemaal,

Deze keer hebben we het vanuit een ander oogpunt bekeken. Een man doucht immers anders. Lees: vooral snel en liefst van al met 1 product all in.

Het feit dat er een aparte haar- en douchezeep moest getest worden, was dan ook een nieuw gegeven. Wanneer ik zei dat hij zich kon inzepen terwijl de haarzeep introk, was de weerstand al wat minder 😊 O ja, en uiteraard in een sisalzakje! (“Is dat wel nodig voor mij?”)

Mijn man heeft al een tijd last van roos en droog haar; ook in zijn baard. Los van het snel zweten, speelt er ook een lichte familiale rol. Helaas brachten de traditionele producten (nochtans straf spul; zeker als je de bijsluiter leest ☹) geen soelaas (meer). Een ideale kans dus om de anti-roos versie van de haarzeep (met brandnetel en rozemarijn) even te testen.

Vol verwachting start hij… De zeep gaat in het sisalzakje en wordt goed nat gemaakt en maakt zich een wegwijs tussen een grote dos haren. Ook zijn baard krijgt een goede wasbeurt. Het schuimt direct goed. “Goed inmasseren”, zeg ik hem. Even laten inwerken…

Ondertussen komt de body soap (in een sisalzakje natuurlijk 😊) naar boven. Hij heeft er voor gekozen om 2 douchezepen uit te testen, namelijk die met hennep en brandnetelpoeder en die met jojoba-olie en plantaardige houtskool. Waarom? Heel eenvoudig: door zijn werk heeft hij ruwe handen gekregen (hij is ook niet het type dat handschoenen draagt, weet je wel) en bovendien heeft hij al langer last van uitslag op zijn benen (oorzaak ongekend). De zepen zouden helpen bij het verminderen van dergelijke huidproblemen.

Hij geeft aan dat deze specifieke zepen niet direct een intense geur hebben, maar dat het voor hem ook niet persé hoeft. “Ze moeten vooral doen wat ze beloven”, zegt hij zelf. Door het gebruik van het sisalzakje schuimen de blokjes ook beter en dat kan hem ten zeerste bekoren (hij is een schuim-liefhebber 😊). Het scrubbend effect maakt dat het ‘vuil’ uit zijn poriën beter kunnen verwijderd worden. Hierdoor heeft de douchezeep ook een extra reinigend effect.

Nog even alles goed uit- en afspoelen en klaar ermee! “Dat heeft minder lang geduurd dat ik had gedacht”, geeft hij toe. En wat het zakje betreft: de zin “Is dat wel nodig voor mij?” heeft snel plaats gemaakt voor “Amai, dat is iets handigs”.

En wat is nu het resultaat?

Hij gebruikt de douchezepen dagelijks en zegt dat hij ondervindt dat zijn huid minder ruw is geworden en ook de uitslag is echt opmerkelijk minder. Ik voel dat zijn handen veel zachter aanvoelen (en dat is ook mooi meegenomen voor mij natuurlijk 😊).

En de roos dan… Wel, na amper 2 dagen merkte hij al verschil en na een kleine week bleef de roos weg. Zijn haar was fluffy en zacht geworden (heeft normaal zo stug haar). We waren een beetje verstomd. “Kan dit wel? Of ligt het aan het feit dat het nieuw is?” Ja zeker dat het kan! Na 3 weken gebruik was de roos nog steeds verdwenen. Maar de zeep; dat is een blijvertje 😊

Tot de volgende keer, 

Anneke

 

Zeep voor mannen? Natuurlijk!

8 november

Hallo allemaal,

In traditionele verzorgingsproducten die momenteel op de markt zijn, zitten heel wat chemicaliën en andere synthetische stoffen die schadelijk zijn voor ons lichaam. Ook de zogenaamde microbeads vind je in deze producten terug als emulgator of goedkope vulling. Deze stoffen hebben weinig tot geen werkzame eigenschappen. Akkoord ze smeren goed, ruiken wel lekker en zijn heel goedkoop, maar ze sluiten je huid af en drogen hem uit.

Dat heb ik met de jaren ook moeten ondervinden: irritatie, uitslag, uitdroging,… Het werd steeds slechter. Automatisch ga je dan meer gebruiken, waardoor je het effect alleen maar versterkt. En bovendien is het ook geen geschenk voor je portemonnee gezien je steeds sneller een nieuwe moet kopen. Ik was het beu…

Ik smeet al die producten buiten en ging ze vervangen door de natuurlijke versies. De manier waarop je de producten gebruikt, is niet anders, dus dat kon geen excuus zijn. Akkoord, het is ietsje duurder in aankoop, maar je doet dus wel degelijk langer met hetzelfde product. En ze hebben een sterkere werking dan de synthetische versies, dus heb je er helemaal niet veel van nodig. Win-win!😊

HANDCREME

Onze handen maken dagelijks heel wat mee en kunnen dus wel wat verzorging gebruiken. We hebben wat verschillende versies uitgeprobeerd: een glazen potje, een glazen fles en een tube van plantaardig materiaal.

De crème in het potje is lopend en wat dunner, olie-achtig van consistentie (soms wat doorschijnend). Het smeert heel gemakkelijk open en ze trekt ook heel snel in. Volgens de instructies had ik slechts een erwt groot nodig, maar de eerste keren ben je toch geneigd wat meer te gebruiken. Het bleek helemaal niet nodig te zijn.

De crème in de glazen fles met pompje heeft de consistentie van een body lotion. Om die reden moet ik ietsje langer (relatief gezien) wrijven om in mijn huid te doen dringen, maar daarna voelen mijn handen heel zacht en gehydrateerd aan. Het is een groter formaat dan het potje, maar je kan het dan ook meerdere keren per dag of als familiefles gebruiken.

Het potje en de fles werken super, maar het blijft natuurlijk wel glas. En dat hoort bij voorkeur – ik geef het toe - in een badkamer te staan. Voor in de handtas zou een tube dus handiger en veiliger zijn. Het gebruik hiervan is natuurlijk door iedereen gekend. Deze crèmes in tube zijn nog iets dikker van consistentie dan de lotion, maar zijn ondanks toch eenvoudig in de huid te wrijven. Mijn handen voelen verfrist en zacht aan.

Voor alle 3 de opties kan ik hetzelfde zeggen op vlak van geur: heerlijk! (hoewel iedereen zijn of haar voorkeuren wel heeft natuurlijk). De geur blijft ook erg lang hangen. Ik betrap mezelf er op dat ik op een later tijdstip nog verschillende keren aan mijn handen ruik en even geniet van het momentje 😊

Oja, ik kreeg ook de tip om mijn handen vooraf even kort te scrubben. Het zou de opname van de handcrème bevorderen. En dat kan ik alleen maar beamen.  

Tot de volgende keer, 

Anneke

Waar zijn die handjes?

31 januari

Hallo allemaal,

De laatste 2 jaren ondervond ik steeds meer problemen met de traditionele producten: ze ruiken en schuimen goed, maar een uurtje na mijn douchebeurt, begon mijn huid steevast uit te drogen. Ook de hoeveelheid aan (plastic) afval begon me dermate te storen.

Ik begon wat meer te lezen over vaste douchezeep en shampoo op basis van natuurlijke ingrediënten. In vergelijking met vloeibare versies, gaat de vaste zeep (vaak handgemaakt) wel 2 tot 3 keer langer mee. Het transport gebeurt efficiënter, de hoeveelheid aan afval wordt tot een minimum beperkt en er is minder water en energie nodig voor de productie. Dat klonk als muziek in de oren!

En zo geschiede… Vol goeie moed en enthousiasme ging ik van start met mijn nieuwe blokjes zeep. Mmm, ze ruiken al heel lekker als ze uit het doosje komen. Dat beloofd! Ik had me ook een sisalzakje aangeschaft om mijn blokjes zeep in te steken (tegen het slieren, weet je wel) en het werkt bovendien als een lichte scrub. Scrubben is goed voor de huid: het verbetert de doorbloeding, je verwijdert dode en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het neemt nadien ook gemakkelijker producten in zich op.

Ik start met mijn haren. Volgens de instructies maak ik ze eerst goed nat en laat ik het blokje vervolgens enkele keren door mijn haardos schuiven. Het begint al netjes te schuimen, maar ik ga er toch nog een paar keer extra over (we zijn het gewend om meer zeep te gebruiken dan nodig is). Ik zet mijn handen aan het werk en masseer mijn hoofdhuid met een lieve lust. De shampoo schiet onmiddellijk in gang: zo schuimen zeg! Het voelt heel zacht aan en het ruikt lekker fris. Ik bedenk direct dat ik de volgende keer toch niet zo veel nodig heb…

Even laten inwerken en dus switch ik even naar de body soap. Ik maak mijn huid nog even goed nat (is belangrijk om de zeep goed te activeren) en wrijf met het blokje (in het sisalzakje) all over the place. Ik leg het vervolgens aan de kant en begin alles nog eens goed in te wrijven. Wat volgt is een heel aangename ervaring: licht schuimend, zacht en een subtiele geur. Ik krijg zin om te blijven wrijven.

Tijd om grondig te spoelen… Het schuim loopt gemakkelijk van mijn hoofd, maar naar mate er minder rest, krijg ik een stug gevoel. Alsof mijn handen wat blijven zitten in mijn haar. Ik bedenk: “misschien heb ik het niet goed gedaan?” Ik overweeg om een 2e wasbeurt te geven. Dan valt even mijn euro: bij het overschakelen van conventionele naar vaste shampoo, moet je hoofdhuid en haar eerst even wennen en de tijd krijgen om te herstellen. Dan kan een poosje duren (tot een paar weken zelfs). Ik laat dus het voordeel van de twijfel spelen en beslis om af te wachten na het drogen.

Ondertussen ben ik ook helemaal afgespoeld en merk ik een soort plakkend laagje op mijn huid. Raar gevoel, maar komt wel goed, dacht ik. Dat is nu eenmaal het verschil met de traditionele producten; mijn huid moet wat wennen…  Het bleek de juiste keuze te zijn: mijn haar is fluffy, goed doorkambaar, heeft meer volume (en ik heb echt ‘strietjeshaar’) en ruikt hemels. Ook mijn huid voelt superzacht en fris aan na het afdrogen en van dat “laagje” is niks meer te merken. Na amper 2 douchebeurten, merk ik al dat mijn huid helemaal niet meer uitdroogt. Zou ik het gevonden hebben?

Tot de volgende keer,

Anneke

Mijn eerste ontdekkingsreis

28 september

Hallo allemaal,

In vervolg van mijn eerste blog over de shampoo’s, body soaps en het sisalzakje, kan ik alvast meegeven dat ik nog steeds grote fan ben! Het is en blijft een fantastische vervanging van de vloeibare versies.

Ik moet echter eerlijk toegeven dat mijn haar het precies niet gewend kan geraken om met haarzeep te werken, ondanks de aanpassingstermijn een kans te geven en het steeds goed uitspoelen. Ik kan het niet anders omschrijven als ‘pluisjes’ in mijn haar (als het droog is). Terugkeren naar de vloeibare versie in een plastic fles was geen oplossing, dus zocht ik naar een waardig alternatief. En die vond ik bij de natuurlijke, plasticvrije shampoo bars!

Een shampoo bar is een geperst blokje (veelal in ronde vorm) met natuurlijke ingrediënten en gebruik je op dezelfde manier als de haarzeep. Beiden zijn even geschikt voor het schoonmaken, hydrateren en verzorgen van je haar en hoofdhuid, maar bij de shampoo bar heb je geen ‘wenfase’ gezien er wordt gewerkt vanuit een ander proces. Dat is een groot voordeel uiteraard.

Uitproberen dan maar… De shampoo bar kan perfect in het sisalzakje gebruikt worden (kan ik echt niet meer missen eerlijk gezegd), maar ook gewoon in de hand. Gezien de bar een ronde vorm heeft en kleiner is dan een blok haarzeep, is het heel handig om vast te pakken en ermee te wrijven.

Ik maak mijn haar eerst goed nat. Ik herinner me nog van de haarzeep dat je echt niet veel nodig hebt, dus start ik met slechts enkele strikes door het haar. Het begint direct goed te schuimen (ik heb de indruk zelfs meer dan de haarzeep) en er komt een heerlijke subtiele geur vrij. Even inmasseren (zalig gevoel) en uiteraard goed uitspoelen. In spanning afwachten tot mijn haar volledig droog is om te zien of het een verschil uit maakt…

En ik moet zeggen: het werkt voor mij een pak beter! De pluisjes zijn er niet meer en mijn haar is even zacht en volumineus als bij het gebruik van de haarzeep.

Bovendien moet je in de keuze van shampoo bars ten opzichte van haarzepen niet inboeten: er zijn genoeg verschillende geuren en/of diverse doelen voor haarverzorging.

Gezien het lage verbruik van de bar, kom ik hier met veel gemak meerdere maanden mee toe en dat is uiteraard mooi meegenomen voor de portemonnee!

Ik denk dat ik mijn ideale versie van haarverzorging heb gevonden 😊

Tot de volgende keer,

Anneke

 

Hello shampoo bar!

27 november

Hallo allemaal,

Is het je wel eens opgevallen hoe veel flessen vloeibare zeep en shampoo je jaarlijks verbruikt en weggooit? Zou dat niet anders kunnen met een “ouderwetse” blokzeep en/of shampoo bar? We leggen even de voor- en nadelen uit per aspect: transport, verpakking, prijs, ingrediënten, gebruik en impact.

TRANSPORT

Vloeibare zeep zit verpakt in een plastic fles, zodat het niet kan lekken tijdens het transport. Ideaal en handig zou je denken. De flessen wegen echter zwaar door het gewicht van de zeep, de verpakking en het toegevoegde water (houdbaarheid). Een blokzeep of shampoo bar heeft een vaste vorm (er komt geen water aan te pas), is compact (blokjes of rondjes) en lichtgewicht (maximum 100 gram).

Om die redenen hebben ze een serieuze streep voor als het op volume aankomt. Je krijgt met andere woorden veel minder flessen dan blokjes zeep in je vrachtwagen geladen. Wil je dezelfde hoeveelheid product laten leveren, zal je dus meerdere keren moeten rijden in vergelijking. Een zwaarder beladen vrachtwagen en het meer-transport zorgen bovendien ook voor een toename van de CO2 uitstoot.

VERPAKKING

Vloeibare zeep zit meestal verpakt in een fles van plastic (glas is uiteraard te gevaarlijk). Ze hebben felle kleurtjes, lokkende teksten en aantrekkelijke fotos. Het is echter misleiding… De verpakking is immers het duurste onderdeel van de zeep en daar betaal je ook voor. Bij een blokzeep of shampoo bar komt er geen plastic aan te pas: ze worden enkel in een papieren wikkel of een kartonnen doosje verpakt, dat vaak uit gerecycleerd papier en/of karton bestaat. Het gaat dus om een minimale verpakking, waardoor je wel degelijk voor je product betaalt. En wie zegt dat er op die wikkel geen toffe designs en tekeningen (in bio-inkt) kunnen staan?

Bovendien moet al dat wegwerpplastic verwerkt worden. Dat kost echt bergen geld. Wanneer de prijs van je product stijgt, zal het 9 op 10 liggen aan de hogere kostprijs van plastic en niet de ingrediënten.

Akkoord, het is gemakkelijk in gebruik als je de fles gewoon in de douche kan laten staan, maar afhankelijk van de grootte van de fles, neemt het toch veel plaats in of is het gelijk wat onhandig om vast te pakken. Een ander punt is het feit dat je vloeibare zeep niet hoeft te drogen. Een blokzeep is een lichtgewicht, lekt niet (je doet er pas water bij op het moment je onder de douche staat), past gemakkelijk in de hand én is nog beter in gebruik in een sisalzakje. Je moet de zeep wel op een droge plaats bewaren, zodat je er langer geniet van hebt (ideaal als je dat sisalzakje omhoog kan hangen).

PRIJS

Bij aankoop zal een vloeibare zeep goedkoper ‘lijken’, maar niets is minder waar. Een blokzeep wordt volledig opgebruikt, maar krijg jij de fles voor 100% leeg voor je ze weggooit? We hebben eigenlijk niet veel zeep nodig en dan is een blokzeep ideaal. Ben jij ook zo iemand die lekker graag veel gebruikt (dat schuimen, weet je wel)? Of giet je vaak te fors en loopt de helft tussen je vingers weg in het putje?

Met als gevolg dat je sneller een nieuwe moet kopen. Je verbruikt al snel 2 à 3 flessen voor de prijs van 1 blokzeep. En als je dan even de rekening maakt, komt het duurder uit. Een blokzeep is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor je lichaam en het milieu gezien het om natuurlijke ingrediënten gaat die biologisch afbreekbaar zijn. In tegenstelling tot al dat plastic, water en chemische additieven die niks bijdragen. En dan hebben we het nog niet over de prijs van de verwerking voor verpakking en waterzuivering.

INGREDIENTEN

Vloeibare zepen bestaan onder meer uit chemische ingrediënten zoals schuimverbeteraars, parfums, geur- en kleurstoffen, maar voor het grootste deel uit water. Waarom? Het is vooral goedkoop als vulling. Het enige nadeel is dat het er voor zorgt dat je zeep sneller bederft. Daar hebben ze echter een oplossing voor bedacht: ze voegen er gewoon wat chemische additieven aan toe en dan blijft het lekker vloeibaar. En om schimmelvorming tegen te gaan, werken ze af met conserveringsmiddelen.

Een blokzeep is met zijn natuurlijk ingrediënten (een mengsel van natuurlijke dragers, oliën, bloemen, planten, kruiden,…) een geweldig alternatief. Zeep bestaat uit vet, loog en een kleine beetje water om tot een blokje te vormen. Ze zijn vrij van parabenen en andere schadelijke stoffen. De zeep droogt vanzelf op, waardoor vieze schimmels geen kans krijgen.

Glycerine is de perfecte partner voor hydratatie (denk maar aan je verzorgingsproducten). Het is echter duur en wordt om de reden dikwijls afgeroomd in vloeibare zepen. Tijdens het productieproces van de blokzeep wordt er echter van nature glycerine aangemaakt, waardoor deze voldoende voorhanden is om aan de zeep toe te voegen. Het zorgt voor een schoon en gehydrateert lichaam in plaats van een uitgedroogde en geïrriteerde huid.

GEBRUIK en IMPACT

We zien ze allemaal op een rijtje staan in de winkel: de standaard fabriekszepen en -shampoo’s met dezelfde kunstmatige geuren en kleuren. En wat doen die microbeats in je scrubzeep? Bovendien is er voor elk lichaamsdeel wel een zeep of shampoo voorhanden, waardoor je wel heel veel verschillende flesjes nodig hebt. De synthetische stoffen leiden vaak tot irritaties, uitdroging en huidproblemen (door aantasting van de zuurtegraad van onze huid). Je hoort steeds meer en meer mensen die hier last van hebben.

Natuurlijke blokzepen zijn veelal ambachtelijk en met de hand gemaakt. Dat maakt ze uniek (niet steeds de perfecte vorm en de geur is soms wat meer of minder uitgesproken). Je kan spreken van multifunctionaliteit gezien je ze voor lichaam, hoofdhuid en handen tegelijk kan gebruiken. De natuurlijke ingrediënten en basisoliën en -boters zorgen voor hydratatie, voeding en bescherming. Het is ook gemakkelijker om hypoallergeen te maken.

En als je dacht dat ‘meer schuim’ ook beter reinigt… think again! Blokzepen schuimen minder (zeker die op basis van olijf- of kokosolie), maar het effect kan je wel verbeteren/activeren door het gebruik van een sisalzakje. Wat tevens een oplossing biedt voor het glibberige karakter van een blokzeep.

Wie is voor jou de winnaar? 😊

Anneke

Wie wint de zeep battle?

27 december

Hallo allemaal,

Na een jaar aan informatie inwinnen, producten zoeken en testen, ideeën uitwerken, twijfelen, toch doorgaan, samen werken, teksten schrijven, foto’s verzamelen, pakketten samenstellen, webshop bouwen, leveranciers aanspreken, … en zoveel meer, is het zover!!

Ons nieuwe project “Eco-cado” is van start kunnen gaan!

Bij Eco-cado kan je terecht voor duurzame en ecologisch verantwoorde producten, waarbij zo maximaal mogelijk de principes ‘zero waste’, ‘plasticvrij’ en ‘natuurlijke ingrediënten’ worden gevolgd. Verzorgingsproducten, douchezepen, shampoo bars, boomvriendelijk papier, huishoudproducten,… en zoveel meer.

Wat bieden we aan?

  • een groot gamma aan vooraf gevulde geschenkdozen in verschillende thema’s en prijsklassen;
  • de mogelijkheid om zelf je geschenkpakketje samen te stellen;
  • een webshop waar je gewoon al onze producten afzonderlijk kan verkrijgen;
  • een cadeaubon voor een bedrag naar keuze;
  • een offerte op maat voor relatiegeschenken.

Uiteraard hebben we ook oog voor een milieuvriendelijke en duurzame verpakking door gerecycleerd karton en een vulling van plantaardig zetmeel te gebruiken.

Het was een drukke, maar heel leerrijke ervaring, waarbij we heel wat toffe zaken hebben ontdekt. We willen dan ook alle mede-testers en helpers van harte bedanken voor al hun inzet en enthousiasme!

We hebben er reuze zin in en hopen jullie een fijne ervaring rijker te kunnen maken. Ga gerust op ontdekking en laat je verrassen!

Delen: graag! Kopen: nog beter! 😊

Tot de volgende keer,

Anneke

Uit de startblokken

24 september

Hallo allemaal,

We vinden lichaamsverzorging belangrijk, maar vaak ontbreekt het ons aan moed om dat ganse lichaam in te wrijven (ik geef toe dat ik er mij ook schuldig aan maak). Je bent er inderdaad wel even mee bezig 😉. Doch doet het nadien o zo deugd...

Nu heb je natuurlijke producten in verschillende vormen. Wat moet je dan nemen, dacht ik? Ze hebben allemaal hun voordelen, maar in sé moet je gebruiken wat je lichaam op dat moment aan verzorging het meeste nodig heeft. Heb je een normale huid en nergens last van? Dan kan je gerust kiezen voor wat voor jou het lekkerste aanvoelt.

Zoals ik voorheen al aangaf, is mijn huid vaak enorm uitgedroogd. De laatste maanden was het echt erg gesteld (zeker mijn benen). Ik was dus wel erg benieuwd naar het effect, dus heb ik ze allemaal getest. Tip: om er voor te zorgen dat je huid de producten beter opneemt, neem je bij voorkeur eerst een douche (al dan niet met een scrubje) en dep je de huid droog. Daarna kan het inwrijfproces starten 😊

LICHAAMSOLIE

Gezien de hevigheid van de droogte en gevoeligheid, ben ik gestart met een olie. Een olie herstelt en verbetert immers de huidbarrière, werkt ontstekingsremmend en gaat het verlies aan water tegen. De geur van zoete amandel komt duidelijk naar boven. Door het hoge vetgehalte, trekt het minder snel in en moet ik wat meer wrijven om het te laten indringen (ik kon dus niet onmiddellijk in mijn kleren/pyama springen), maar eens ok geeft het een gehydrateerd gevoel. Ik herhaal een paar dagen na elkaar en merk al een duidelijk verschil. De uitgedroogde lijntjes worden dunner en komen steeds minder voor.

BODY BUTTER

Na een tijdje ben ik een crèmige body butter gaan gebruiken. Deze is ook ideaal voor een droge huid (en bij kouder weer) gezien het extra voeding geeft en de huid kalmeert. Bij het openen van het potje komt er direct een frisse geur van wild citroengras vrij; veelbelovend. Ik wrijf met mijn vinger over de crème en merk dat het bovenste laagje ietsje harder is (oei, denk ik), maar als je doorwrijft met de laag er direct onder, is ze rijk en smeuïg van textuur (vergelijk het met een potje smeerboter dat je uit de frigo haalt en er met je mes ingaat). Het wrijft heel gemakkelijk in en geeft een zalig gevoel. De geur blijft nadien nog een tijdje hangen. De droogheid verdwijnt zienderogen.

De body butter heb je ook in een solide vorm. Van zodra het papiertje open gaat, komt de geur van aloë vera me tegemoet (ik ruik even enkele keren, mmm 😉). Ik neem het blokje met papiertje aan (dan plakt het niet) in de hand en zoek wat hoe je het klompje best vasthoudt. Het is best wat wennen, maar eens de swung er in zit, gaat het vlot. Na het aanbrengen, wrijf ik het nog even meer uit voor optimale verspreiding. Ik krijg onmiddellijk een zalig fris gevoel. Uren later komt de geur nog steeds naar boven. Tot mijn verbazing zelfs de dag nadien. Mijn huid wordt gevoed en blijft zelfs meerdere dagen mooi glad. Ik beslis het niet dagelijks te herhalen en wat af te wachten. Bingo!

Na verloop van tijd wordt het blokje kleiner en lukt het wat minder om (met het papiertje) te wrijven. Om niets verloren te laten gaan, probeer ik het restje op te warmen in mijn handen en rechtstreeks aan te brengen. Werkt prima wel. In dat opzicht is het gemakkelijker om je hele lichaam in te wrijven; in het ander geval (met klompje) is het handiger om het plaatselijk te gebruiken (bv. mijn benen). Al bij al, werkt het zeer goed en krijg je een heel mooi, gehydrateerd resultaat, maar ik besef dat het niet voor iedereen is weggelegd 😊.

BODY LOTION

Mijn huid heeft zich al die tijd prima hersteld. Tijd om over te schakelen naar de verzorging met body lotion in een glazen fles. De fles is redelijk groot, maar gezien het voor dagelijks gebruik (kan zelfs ’s morgens en ’s avonds) is, zal ze toch sneller zakken. Het pompje is echt handig voor een dunnere consistentie (het doet me wat denken aan lopende yoghurt). Dat is meteen ook de reden dat het gemakkelijk smeert en ook direct intrekt (dat aankleden gaat hier instant 😊). Mijn huid voelt zacht aan en krijgt verkoeling (ideaal dus in de zomer). Ook de geur is verfrissend, al blijft die niet zo lang hangen als bij de rest. Voor als het snel moet gaan…

Ik was echt aangenaam verrast door het resultaat: mijn huid is optimaal gehydrateerd en ziet er weer gezonder uit. Ik heb nu ook verschillende opties die ik naar hartenlust kan combineren (naar gelang de nood of seizoen). Qua geur kan je vele kanten uit en alle materialen zijn perfect recycleerbaar. Oké, het neemt wat tijd in beslag, maar het is de moeite waard!

En bedenk even dat onze huid ons grootste orgaan is en ons lichaam beschermt tegen onnoemelijk veel stoffen. Je huid neemt op wat hij/haar gevoed wordt, dus reden genoeg om wat bewuster te worden van wat we het geven.

Tot de volgende keer, 

Anneke

Zorg dragen voor mijn lichaam

1 maart

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630