Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Laat je inspireren


26 januari

Duurzaamheid… iedereen heeft er de mond van vol. Maar het is zo’n groot begrip, dus wat wil dat nu juist zeggen?

Het gaat over respectvoor mensen en onze omgeving (flora, dieren, water,…) in de brede zin van het woord. Denk dus aan goede arbeidsomstandigheden, het gebruik van

 

Duurzaamheid en natuurlijke producten: hoe pak ik het aan?

26 oktober

We willen er allemaal jong en fris blijven uitzien, maar dat is niet evident uiteraard. Zeker niet tijdens de opkomende herfst- en winterperiode. Koude, nattigheid, gure wind,… het doet er geen deugd aan.

 

Een stralend gezicht met een natuurlijke verzorging

8 september

Vandaag heb ik het over onze lippen…

“De Labello”, wie kent het niet? Werkelijk iedereen had zo’n stickje met flashy kleurtjes en intense geurtjes op zak.

 

Lippenverzorging met natuurlijke balsems

29 juni

Een deodorant… dagelijkse kost! En we hebben er overal wel eentje mee of staan. Want zeg nu zelf: we willen toch geen okselgeurtjes met deze temperaturen??

 

Frisse oksels met een natuurlijke deodorant

1 mei

Waarschijnlijk heb je al gehoord van maai-mij-niet-meimaand, maar nog niet van mei, plasticvrij? Wel, tijdens deze maand brengen we de impact van onze plastic consumptie op natuur, het dierenrijk en onze eigen gezondheid onder de aandacht. We staan daar nog onvoldoende bij stil…

De impact van plastic versus zero waste

1 maart

We vinden lichaamsverzorging belangrijk, maar vaak ontbreekt het ons aan moed om dat ganse lichaam in te wrijven (ik geef toe dat ik er mij ook schuldig aan maak). Je bent er inderdaad wel even mee bezig 😉. Doch doet het nadien o zo deugd...

Zorg dragen voor mijn lichaam

31 januari

In traditionele verzorgingsproducten die momenteel op de markt zijn, zitten heel wat chemicaliën en andere synthetische stoffen die schadelijk zijn voor ons lichaam. Ook de zogenaamde microbeads vind je in deze producten terug als emulgator of goedkope vulling. Deze stoffen hebben weinig tot geen werkzame eigenschappen. Akkoord ze smeren goed, ruiken wel lekker en zijn heel goedkoop, maar ze sluiten je huid af en drogen hem uit.

Waar zijn die handjes?

27 november

In vervolg van mijn eerste blog over de shampoo’s, body soaps en het sisalzakje, kan ik alvast meegeven dat ik nog steeds grote fan ben! Het is en blijft een fantastische vervanging van de vloeibare versies.

Hello shampoo bar!

27 december

Is het je wel eens opgevallen hoe veel flessen vloeibare zeep en shampoo je jaarlijks verbruikt en weggooit? Zou dat niet anders kunnen met een “ouderwetse” blokzeep en/of shampoo bar? We leggen even de voor- en nadelen uit per aspect: transport, verpakking, prijs, ingrediënten, gebruik en impact.

Wie wint de zeep battle?

8 november

Deze keer hebben we het vanuit een ander oogpunt bekeken. Een man doucht immers anders. Lees: vooral snel en liefst van al met 1 product all in.

 

Zeep voor mannen? Natuurlijk!

28 september

De laatste 2 jaren ondervond ik steeds meer problemen met de traditionele producten: ze ruiken en schuimen goed, maar een uurtje na mijn douchebeurt, begon mijn huid steevast uit te drogen. Ook de hoeveelheid aan (plastic) afval begon me dermate te storen.

Mijn eerste ontdekkingsreis

24 september

Na een jaar aan informatie inwinnen, producten zoeken en testen, ideeën uitwerken, twijfelen, toch doorgaan, samen werken, teksten schrijven, foto’s verzamelen, pakketten samenstellen, webshop bouwen, leveranciers aanspreken, … en zoveel meer, is het zover!!

Uit de startblokken

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630