Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Frisse oksels met een natuurlijke deodorant


Anneke Thuy
29 juni
3 min.

Hallo allemaal,

Een deodorant… dagelijkse kost! En we hebben er overal wel eentje mee of staan. Want zeg nu zelf: we willen toch geen okselgeurtjes met deze temperaturen??

Laten we eerst even stilstaan bij het feit waarom we een deodorant gebruiken. Ik gebruik hier speciaal het woord ‘deodorant’ en niet ‘anti-transparant’. Ik verduidelijk even… Met een deodorant zal je nog steeds zweten, maar wordt je zweetgeur aangepakt die wordt veroorzaakt door bacteriën. Een anti-transparant zegt het zelf: het zorgt er voor dat je niet of minder zweet door je zweetklieren af te sluiten. Maar is dat wel gezond? Eigenlijk niet nee, want ons lichaam moet net zweten om afvalstoffen kwijt te kunnen en onze lichaamstemperatuur te regelen.

Waarom zou ik overgaan naar een natuurlijke variant, vraag ik me af? In eerste instantie omdat ze geen aluminium, alcohol, parabenen en synthetische parfums bevatten, die je huid meer kwaad dan goed doen. Vaak leidt dit tot irritatie, gevoeligheid en uitdroging van de oksels. Een tweede argument is het milieuaspect: het gebruik van spuitgassen en plastic verpakkingen. De natuurlijke versies zijn veelal met een gerecycleerde en/recycleerbare verpakking of zelfs zero waste.

Uitproberen dan maar!! Ik kies een deodorant in stickvorm. Wat me onmiddellijk opvalt, is het compacte formaat. Je kan het dus gemakkelijk in alle soorten tassen meenemen. Ik schuif het karton er af en zie de deodorant al zitten. Het ruikt echt heerlijk (natuurlijk). In tegenstelling tot de traditionele versies moet je niet draaien, maar het kartontje aan de onderkant van de stick zachtjes naar boven duwen en dan komt je product piepen. Ik merkte dat het niet zo goed schoof, maar om het niet stuk te maken, bedacht ik: ik warm het even op met mijn handen en hopsakee… daar ging ie dan!

Een paar strikes onder de oksels en daar ging ik… Het was warm op de trein en geen airco, dus begon ik al snel lichtjes te panikeren dat ik zou ruiken tegen de tijd dat ik mijn bestemming had bereikt. Maar nee hoor, geen vlekken of zweetgeur! In tegendeel, het rook fris. Ik had de stick voor de zekerheid meegenomen, maar ik heb hem niet nodig gehad. Zelfs ’s avonds had ik nog steeds geen zweterig gevoel. Ik was echt verrast.

En gaandeweg ging de stick weer een stukje naar boven, maar het heeft echt wel maanden geduurd eer ie op was. Op geen enkel moment is het product beginnen brokkelen of afbreken. Als ik mag kiezen, ga ik wel voor de iets romiger versie van de sticks (Ben & Anna). Het strijkt me iets gemakkelijker open.

Ook de solide vorm van de deodorant kan me wel bekoren. Deze variant laat je lichaam zweten, maar het vocht wordt geabsorbeerd door de aanwezige klei. En de aroma’s van palmarosa en geranium doet het andere werk. Geen plastic of karton, maar gewoon een boterpapiertje rond het blokje, dat je ook gewoon zo vastneemt wanneer je het gebruikt.

Buiten het feit dat de deodorant perfect doet wat het moet, heb ik wel ervaren dat de warmte er voor kan zorgen dat hij wat minder solide wordt. Nu is dit eenvoudig op te lossen door de deodorant even in de diepvries te stoppen hoor. Maar mocht dit je storen, kan je er nog altijd voor kiezen om deze variant enkel in de koudere maanden te gebruiken.

En tenslotte nog even vermelden dat je lichaam bij het overschakelen van een standaard naar een natuurlijk deodorant even moet detoxen van al die kwalijke stofjes. De ene heeft er weinig tot geen last van, bij een ander kan het wat langer duren. Volhouden is echter de boodschap, want eens je ermee gestart bent, wil je niet meer terug.

Tot de volgende keer, 

Anneke

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630