Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Hello shampoo bar!


Anneke Thuy
27 november
2 min.

Hallo allemaal,

In vervolg van mijn eerste blog over de shampoo’s, body soaps en het sisalzakje, kan ik alvast meegeven dat ik nog steeds grote fan ben! Het is en blijft een fantastische vervanging van de vloeibare versies.

Ik moet echter eerlijk toegeven dat mijn haar het precies niet gewend kan geraken om met haarzeepte werken, ondanks de aanpassingstermijn een kans te geven en het steeds goed uitspoelen. Ik kan het niet anders omschrijven als ‘pluisjes’ in mijn haar (als het droog is). Terugkeren naar de vloeibare versie in een plastic fles was geen oplossing, dus zocht ik naar een waardig alternatief. En die vond ik bij de natuurlijke, plasticvrije shampoo bars!

Een shampoo bar is een geperst blokje (veelal in ronde vorm) met natuurlijke ingrediënten en gebruik je op dezelfde manier als de haarzeep. Beiden zijn even geschikt voor het schoonmaken, hydrateren en verzorgen van je haar en hoofdhuid, maar bij de shampoo bar heb je geen ‘wenfase’ gezien er wordt gewerkt vanuit een ander proces. Dat is een groot voordeel uiteraard.

Uitproberen dan maar… De shampoo bar kan perfect in het sisalzakjegebruikt worden (kan ik echt niet meer missen eerlijk gezegd), maar ook gewoon in de hand. Gezien de bar een ronde vorm heeft en kleiner is dan een blok haarzeep, is het heel handig om vast te pakken en ermee te wrijven.

Ik maak mijn haar eerst goed nat. Ik herinner me nog van de haarzeep dat je echt niet veel nodig hebt, dus start ik met slechts enkele strikes door het haar. Het begint direct goed te schuimen (ik heb de indruk zelfs meer dan de haarzeep) en er komt een heerlijke subtiele geur vrij. Even inmasseren (zalig gevoel) en uiteraard goed uitspoelen. In spanning afwachten tot mijn haar volledig droog is om te zien of het een verschil uit maakt…

En ik moet zeggen: het werkt voor mij een pak beter! De pluisjes zijn er niet meer en mijn haar is even zacht en volumineus als bij het gebruik van de haarzeep.

Bovendien moet je in de keuze van shampoo bars ten opzichte van haarzepen niet inboeten: er zijn genoeg verschillende geuren en/of diverse doelen voor haarverzorging.

Gezien het lage verbruik van de bar, kom ik hier met veel gemak meerdere maanden mee toe en dat is uiteraard mooi meegenomen voor de portemonnee!

Ik denk dat ik mijn ideale versie van haarverzorging heb gevonden 😊

Tot de volgende keer,

Anneke

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630