Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Lippenverzorging met natuurlijke balsems


Anneke Thuy
8 september
4 min.

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik het over onze lippen…

“De Labello”, wie kent het niet? Werkelijk iedereen had zo’n stickje met flashy kleurtjes en intense geurtjes op zak. Nou ja, behalve ik dan, want ik kreeg daar gewoon (koorts)blaasjes van. Om die reden stond ik niet echt te springen om de lippenbalsem en -stick uit te proberen, maar gezien ik – zeker in de winter- en zomermaanden – echt wel last heb van uitdroging en kloofjes (ondanks het vele water drinken), wou ik de natuurlijke versies een faire kans geven.

Daarom ben ik gestart met de balsem op basis van honing. Ze belooft immers een intense voeding en herstel van onze gevoelige lippen. De balsem is ietsje dikker van consistentie en ik had wat schrik dat het niet goed aan te brengen was, maar ik kreeg het al snel onder de knie: gewoon even je vinger erop laten rusten zodat de balsem warm wordt en hupla, het smeert heel gemakkelijk open. Het laat een laagje op mijn lippen die er eigenlijk vrij snel intrekt.

Gezien mijn lippen toch een diepe verzorging nodig hebben, besluit ik de balsem zowel ’s morgens als ’s avonds te gebruiken. Ik kreeg namelijk de tip om het voor het slapen gaan aan te brengen, zodat de actieve ingrediënten ’s nachts hun werk kunnen doen.

Ik moet toegeven dat ik blij verrast was om te zien dat er na 3 dagen heel wat vorderingen werden gemaakt: ‘de velletjes’ zijn minder aanwezig en mijn lippen voelen zacht en gehydrateerd aan. Na een kleine week bleken ze weer helemaal tip top!

Ik schakel vervolgens over naar de lippenbalsem in stickvorm. Ze zijn ideaal voor meermaals  gebruik tijdens de dag. Ze zien er uit als een stift en je gebruikt het ook als een stift: als je het dopje er af trekt, komt de balsem met een fijne punt tevoorschijn. Ik liet de stick eenvoudig over mijn lippen glijden, voelde een dun laagje en kreeg direct een lekkere smaak. Heel aangenaam gevoel! Na gebruik zet je gewoon de dop er terug op om de balsem proper te houden en niet te doen breken.

Wanneer het puntje bijna op is, moet je volgens de instructies die met fotootjes op de verpakking verduidelijkt staan (hoe handig is dat!), aan het draadje trekken, zodat de papieren strip loslaat (tip: niet te hard, want anders gaat het stuk – heb ik ondervonden). Zo kan je dus werken met een nieuw stukje, blijft de rest mooi zitten en hangt de balsem ondertussen niet aan je handen of vingers. En zo kan je de hele stick opwerken tot er niks meer overblijft. Daar is over nagedacht!!

Beide producten zijn compact, eenvoudig te gebruiken en passen bijgevolg perfect in de hand- en/of reistas. Het blikje is perfect recycleerbaar en de stick is zero waste. Mooi meegenomen, toch?

Van sceptisch, over blij verrast naar dagelijks gebruik… mijn verzorgde lippen geven me een dikke zoen uit dankbaarheid. 😊

Tot de volgende keer, 

Anneke

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630