Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Mijn eerste ontdekkingsreis


Anneke Thuy
28 september
3 min.

Hallo allemaal,

De laatste 2 jaren ondervond ik steeds meer problemen met de traditionele producten: ze ruiken en schuimen goed, maar een uurtje na mijn douchebeurt, begon mijn huid steevast uit te drogen. Ook de hoeveelheid aan (plastic) afval begon me dermate te storen.

Ik begon wat meer te lezen over vaste douchezeep en shampoo op basis van natuurlijke ingrediënten. In vergelijking met vloeibare versies, gaat de vaste zeep (vaak handgemaakt) wel 2 tot 3 keer langer mee. Het transport gebeurt efficiënter, de hoeveelheid aan afval wordt tot een minimum beperkt en er is minder water en energie nodig voor de productie. Dat klonk als muziek in de oren!

En zo geschiede… Vol goeie moed en enthousiasme ging ik van start met mijn nieuwe blokjes zeep. Mmm, ze ruiken al heel lekker als ze uit het doosje komen. Dat beloofd! Ik had me ook een sisalzakje aangeschaft om mijn blokjes zeep in te steken (tegen het slieren, weet je wel) en het werkt bovendien als een lichte scrub. Scrubben is goed voor de huid: het verbetert de doorbloeding, je verwijdert dode en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het neemt nadien ook gemakkelijker producten in zich op.

Ik start met mijn haren. Volgens de instructies maak ik ze eerst goed nat en laat ik het blokje vervolgens enkele keren door mijn haardos schuiven. Het begint al netjes te schuimen, maar ik ga er toch nog een paar keer extra over (we zijn het gewend om meer zeep te gebruiken dan nodig is). Ik zet mijn handen aan het werk en masseer mijn hoofdhuid met een lieve lust. De shampoo schiet onmiddellijk in gang: zo schuimen zeg! Het voelt heel zacht aan en het ruikt lekker fris. Ik bedenk direct dat ik de volgende keer toch niet zo veel nodig heb…

Even laten inwerken en dus switch ik even naar de body soap. Ik maak mijn huid nog even goed nat (is belangrijk om de zeep goed te activeren) en wrijf met het blokje (in het sisalzakje) all over the place. Ik leg het vervolgens aan de kant en begin alles nog eens goed in te wrijven. Wat volgt is een heel aangename ervaring: licht schuimend, zacht en een subtiele geur. Ik krijg zin om te blijven wrijven.

Tijd om grondig te spoelen… Het schuim loopt gemakkelijk van mijn hoofd, maar naar mate er minder rest, krijg ik een stug gevoel. Alsof mijn handen wat blijven zitten in mijn haar. Ik bedenk: “misschien heb ik het niet goed gedaan?” Ik overweeg om een 2e wasbeurt te geven. Dan valt even mijn euro: bij het overschakelen van conventionele naar vaste shampoo, moet je hoofdhuid en haar eerst even wennen en de tijd krijgen om te herstellen. Dan kan een poosje duren (tot een paar weken zelfs). Ik laat dus het voordeel van de twijfel spelen en beslis om af te wachten na het drogen.

Ondertussen ben ik ook helemaal afgespoeld en merk ik een soort plakkend laagje op mijn huid. Raar gevoel, maar komt wel goed, dacht ik. Dat is nu eenmaal het verschil met de traditionele producten; mijn huid moet wat wennen…  Het bleek de juiste keuze te zijn: mijn haar is fluffy, goed doorkambaar, heeft meer volume (en ik heb echt ‘strietjeshaar’) en ruikt hemels. Ook mijn huid voelt superzacht en fris aan na het afdrogen en van dat “laagje” is niks meer te merken. Na amper 2 douchebeurten, merk ik al dat mijn huid helemaal niet meer uitdroogt. Zou ik het gevonden hebben?

Tot de volgende keer,

Anneke

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630