Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Waar zijn die handjes?


Anneke Thuy
31 januari
2 min.

Hallo allemaal,

In traditionele verzorgingsproducten die momenteel op de markt zijn, zitten heel wat chemicaliën en andere synthetische stoffen die schadelijk zijn voor ons lichaam. Ook de zogenaamde microbeads vind je in deze producten terug als emulgator of goedkope vulling. Deze stoffen hebben weinig tot geen werkzame eigenschappen. Akkoord ze smeren goed, ruiken wel lekker en zijn heel goedkoop, maar ze sluiten je huid af en drogen hem uit.

Dat heb ik met de jaren ook moeten ondervinden: irritatie, uitslag, uitdroging,… Het werd steeds slechter. Automatisch ga je dan meer gebruiken, waardoor je het effect alleen maar versterkt. En bovendien is het ook geen geschenk voor je portemonnee gezien je steeds sneller een nieuwe moet kopen. Ik was het beu…

Ik smeet al die producten buiten en ging ze vervangen door de natuurlijke versies. De manier waarop je de producten gebruikt, is niet anders, dus dat kon geen excuus zijn. Akkoord, het is ietsje duurder in aankoop, maar je doet dus wel degelijk langer met hetzelfde product. En ze hebben een sterkere werking dan de synthetische versies, dus heb je er helemaal niet veel van nodig. Win-win!😊

HANDCREME

Onze handen maken dagelijks heel wat mee en kunnen dus wel wat verzorging gebruiken. We hebben wat verschillende versies uitgeprobeerd: een glazen potje, een glazen fles en een tube van plantaardig materiaal.

De crème in het potje is lopend en wat dunner, olie-achtig van consistentie (soms wat doorschijnend). Het smeert heel gemakkelijk open en ze trekt ook heel snel in. Volgens de instructies had ik slechts een erwt groot nodig, maar de eerste keren ben je toch geneigd wat meer te gebruiken. Het bleek helemaal niet nodig te zijn.

De crème in de glazen fles met pompje heeft de consistentie van een body lotion. Om die reden moet ik ietsje langer (relatief gezien) wrijven om in mijn huid te doen dringen, maar daarna voelen mijn handen heel zacht en gehydrateerd aan. Het is een groter formaat dan het potje, maar je kan het dan ook meerdere keren per dag of als familiefles gebruiken.

Het potje en de fles werken super, maar het blijft natuurlijk wel glas. En dat hoort bij voorkeur – ik geef het toe - in een badkamer te staan. Voor in de handtas zou een tube dus handiger en veiliger zijn. Het gebruik hiervan is natuurlijk door iedereen gekend. Deze crèmes in tube zijn nog iets dikker van consistentie dan de lotion, maar zijn ondanks toch eenvoudig in de huid te wrijven. Mijn handen voelen verfrist en zacht aan.

Voor alle 3 de opties kan ik hetzelfde zeggen op vlak van geur: heerlijk! (hoewel iedereen zijn of haar voorkeuren wel heeft natuurlijk). De geur blijft ook erg lang hangen. Ik betrap mezelf er op dat ik op een later tijdstip nog verschillende keren aan mijn handen ruik en even geniet van het momentje 😊

Oja, ik kreeg ook de tip om mijn handen vooraf even kort te scrubben. Het zou de opname van de handcrème bevorderen. En dat kan ik alleen maar beamen.  

Tot de volgende keer, 

Anneke

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630