Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Zeep voor mannen? Natuurlijk!


Anneke Thuy
8 november
2 min.

Hallo allemaal,

Deze keer hebben we het vanuit een ander oogpunt bekeken. Een man doucht immers anders. Lees: vooral snel en liefst van al met 1 product all in.

Het feit dat er een aparte haar- en douchezeep moest getest worden, was dan ook een nieuw gegeven. Wanneer ik zei dat hij zich kon inzepen terwijl de haarzeep introk, was de weerstand al wat minder 😊 O ja, en uiteraard in een sisalzakje! (“Is dat wel nodig voor mij?”)

Mijn man heeft al een tijd last van roos en droog haar; ook in zijn baard. Los van het snel zweten, speelt er ook een lichte familiale rol. Helaas brachten de traditionele producten (nochtans straf spul; zeker als je de bijsluiter leest ☹) geen soelaas (meer). Een ideale kans dus om de anti-roos versie van de haarzeep (met brandnetel en rozemarijn) even te testen.

Vol verwachting start hij… De zeep gaat in het sisalzakje en wordt goed nat gemaakt en maakt zich een wegwijs tussen een grote dos haren. Ook zijn baard krijgt een goede wasbeurt. Het schuimt direct goed. “Goed inmasseren”, zeg ik hem. Even laten inwerken…

Ondertussen komt de body soap (in een sisalzakje natuurlijk 😊) naar boven. Hij heeft er voor gekozen om 2 douchezepen uit te testen, namelijk die met hennep en brandnetelpoeder en die met jojoba-olie en plantaardige houtskool. Waarom? Heel eenvoudig: door zijn werk heeft hij ruwe handen gekregen (hij is ook niet het type dat handschoenen draagt, weet je wel) en bovendien heeft hij al langer last van uitslag op zijn benen (oorzaak ongekend). De zepen zouden helpen bij het verminderen van dergelijke huidproblemen.

Hij geeft aan dat deze specifieke zepen niet direct een intense geur hebben, maar dat het voor hem ook niet persé hoeft. “Ze moeten vooral doen wat ze beloven”, zegt hij zelf. Door het gebruik van het sisalzakje schuimen de blokjes ook beter en dat kan hem ten zeerste bekoren (hij is een schuim-liefhebber 😊). Het scrubbend effect maakt dat het ‘vuil’ uit zijn poriën beter kunnen verwijderd worden. Hierdoor heeft de douchezeep ook een extra reinigend effect.

Nog even alles goed uit- en afspoelen en klaar ermee! “Dat heeft minder lang geduurd dat ik had gedacht”, geeft hij toe. En wat het zakje betreft: de zin “Is dat wel nodig voor mij?” heeft snel plaats gemaakt voor “Amai, dat is iets handigs”.

En wat is nu het resultaat?

Hij gebruikt de douchezepen dagelijks en zegt dat hij ondervindt dat zijn huid minder ruw is geworden en ook de uitslag is echt opmerkelijk minder. Ik voel dat zijn handen veel zachter aanvoelen (en dat is ook mooi meegenomen voor mij natuurlijk 😊).

En de roos dan… Wel, na amper 2 dagen merkte hij al verschil en na een kleine week bleef de roos weg. Zijn haar was fluffy en zacht geworden (heeft normaal zo stug haar). We waren een beetje verstomd. “Kan dit wel? Of ligt het aan het feit dat het nieuw is?”Ja zeker dat het kan! Na 3 weken gebruik was de roos nog steeds verdwenen. Maar de zeep; dat is een blijvertje 😊

Tot de volgende keer, 

Anneke

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630