Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Gratis verzending vanaf €75,00
Zorgvuldig geselecteerde producten
Ecologisch en duurzaam
Eco-Cado-Logo

Zorg dragen voor mijn lichaam


Anneke Thuy
1 maart
2 min.

Hallo allemaal,

We vinden lichaamsverzorgingbelangrijk, maar vaak ontbreekt het ons aan moed om dat ganse lichaam in te wrijven (ik geef toe dat ik er mij ook schuldig aan maak). Je bent er inderdaad wel even mee bezig 😉. Doch doet het nadien o zo deugd...

Nu heb je natuurlijke producten in verschillende vormen. Wat moet je dan nemen, dacht ik? Ze hebben allemaal hun voordelen, maar in sé moet je gebruiken wat je lichaam op dat moment aan verzorging het meeste nodig heeft. Heb je een normale huid en nergens last van? Dan kan je gerust kiezen voor wat voor jou het lekkerste aanvoelt.

Zoals ik voorheen al aangaf, is mijn huid vaak enorm uitgedroogd. De laatste maanden was het echt erg gesteld (zeker mijn benen). Ik was dus wel erg benieuwd naar het effect, dus heb ik ze allemaal getest. Tip: om er voor te zorgen dat je huid de producten beter opneemt, neem je bij voorkeur eerst een douche (al dan niet met een scrubje) en dep je de huid droog. Daarna kan het inwrijfproces starten 😊

LICHAAMSOLIE

Gezien de hevigheid van de droogte en gevoeligheid, ben ik gestart met een olie. Een olie herstelt en verbetert immers de huidbarrière, werkt ontstekingsremmend en gaat het verlies aan water tegen. De geur van zoete amandel komt duidelijk naar boven. Door het hoge vetgehalte, trekt het minder snel in en moet ik wat meer wrijven om het te laten indringen (ik kon dus niet onmiddellijk in mijn kleren/pyama springen), maar eens ok geeft het een gehydrateerd gevoel. Ik herhaal een paar dagen na elkaar en merk al een duidelijk verschil. De uitgedroogde lijntjes worden dunner en komen steeds minder voor.

BODY BUTTER

Na een tijdje ben ik een crèmige body butter gaan gebruiken. Deze is ook ideaal voor een droge huid (en bij kouder weer) gezien het extra voeding geeft en de huid kalmeert. Bij het openen van het potje komt er direct een frisse geur van wild citroengras vrij; veelbelovend. Ik wrijf met mijn vinger over de crème en merk dat het bovenste laagje ietsje harder is (oei, denk ik), maar als je doorwrijft met de laag er direct onder, is ze rijk en smeuïg van textuur (vergelijk het met een potje smeerboter dat je uit de frigo haalt en er met je mes ingaat). Het wrijft heel gemakkelijk in en geeft een zalig gevoel. De geur blijft nadien nog een tijdje hangen. De droogheid verdwijnt zienderogen.

De body butter heb je ook in een solide vorm. Van zodra het papiertje open gaat, komt de geur van aloë vera me tegemoet (ik ruik even enkele keren, mmm 😉). Ik neem het blokje met papiertje aan (dan plakt het niet) in de hand en zoek wat hoe je het klompje best vasthoudt. Het is best wat wennen, maar eens de swung er in zit, gaat het vlot. Na het aanbrengen, wrijf ik het nog even meer uit voor optimale verspreiding. Ik krijg onmiddellijk een zalig fris gevoel. Uren later komt de geur nog steeds naar boven. Tot mijn verbazing zelfs de dag nadien. Mijn huid wordt gevoed en blijft zelfs meerdere dagen mooi glad. Ik beslis het niet dagelijks te herhalen en wat af te wachten. Bingo!

Na verloop van tijd wordt het blokje kleiner en lukt het wat minder om (met het papiertje) te wrijven. Om niets verloren te laten gaan, probeer ik het restje op te warmen in mijn handen en rechtstreeks aan te brengen. Werkt prima wel. In dat opzicht is het gemakkelijker om je hele lichaam in te wrijven; in het ander geval (met klompje) is het handiger om het plaatselijk te gebruiken (bv. mijn benen). Al bij al, werkt het zeer goed en krijg je een heel mooi, gehydrateerd resultaat, maar ik besef dat het niet voor iedereen is weggelegd 😊.

BODY LOTION

Mijn huid heeft zich al die tijd prima hersteld. Tijd om over te schakelen naar de verzorging met body lotion in een glazen fles. De fles is redelijk groot, maar gezien het voor dagelijks gebruik (kan zelfs ’s morgens en ’s avonds) is, zal ze toch sneller zakken. Het pompje is echt handig voor een dunnere consistentie (het doet me wat denken aan lopende yoghurt). Dat is meteen ook de reden dat het gemakkelijk smeert en ook direct intrekt (dat aankleden gaat hier instant 😊). Mijn huid voelt zacht aan en krijgt verkoeling (ideaal dus in de zomer). Ook de geur is verfrissend, al blijft die niet zo lang hangen als bij de rest. Voor als het snel moet gaan…

Ik was echt aangenaam verrast door het resultaat: mijn huid is optimaal gehydrateerd en ziet er weer gezonder uit. Ik heb nu ook verschillende opties die ik naar hartenlust kan combineren (naar gelang de nood of seizoen). Qua geur kan je vele kanten uit en alle materialen zijn perfect recycleerbaar. Oké, het neemt wat tijd in beslag, maar het is de moeite waard!

En bedenk even dat onze huid ons grootste orgaan is en ons lichaam beschermt tegen onnoemelijk veel stoffen. Je huid neemt op wat hij/haar gevoed wordt, dus reden genoeg om wat bewuster te worden van wat we het geven.

Tot de volgende keer, 

Anneke

LOKALE producten
ambachtelijk en natuurlijk

voor elke uitdaging
is een OPLOSSING

VEILIG BETALEN
100% veilig online betalen

KLANTENDIENST
vriendelijk en behulpzaam

Volg Eco-cado

Via de socials van Eco-cado blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en promoties.

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  Algemene voorwaarden  |  BE 0760 845 630